Se hvilke hester og folk som er på tur

Noen er med på hele den 11 dager lange turen, og noen kommer til og fra avhengig av  andre hverdagsplikter og antall hester som kjører, og hjelp og bistand undervegs. Her er en oversikt over årets deltakere på turen:

Dølahesten Vollhaug Smukken (20 år) er på sin niende tur til Rørosmarten, og den hesten i årets følge som har vært flest ganger med. Smukken eies av Kjell Ivar Stensli fra Brumunddal. Marit Lahlum Ruud fra Stange er vår gode leder i foreninga. Sleden er en langslede med kasse oppå.

Dølahesten Harby Mona (5 år) er på sin andre tur til Røros, med kuskene Jeanette Øian og Jøran Lunde fra Stange. Sleden består av to bukker med en lem oppå. Legg merke til rajene som gjør at  lasset holdes på plass.

Her er en ekte tv-kjendis; dølahesten Øygards Gunnar var nemlig med på NRKs serie Familieekspedisjonen  som sendes på TV om dagen! Gunnar er 10 år, og er på sin tredje tur til Røros, sammen med kusk Gry Ottesen og Kenneth Mugaas fra Brøttum. Sleden er en langslede.

Hesten Molly (12 år) er dølahest med også nordsvensk blod, og er på sin fjerde tur til Rørosmartnan. Mikkel Dobloug fra Furnes (t.h.) er kusk her, og Erik Flagstad er hesteeier og kusk også. Lauskarar/-jinter er Ola Grønvold fra Stange (t.v.) og Torun Jensen fra Ottestad. Sleden er langslede med kasse oppå.

Dølahesten Sander (13 år) er på sin andre tur mot Røros. Hesteeier og kusk er Tom-Vetle Nilsen fra Løten. Karine Bogsti fra Hamar er turens dokumenterer i bilde og film. Tom-Vetles slede består av bukk og geit med lem oppå. Bukk og geit ble brukt i tømmerkjøring og heter rustning, hvor en la tømmeret oppå bukken fremst og geita bakerst.

 

Her er en del av vår eminente lasskjørerservice som frakter, og fikser, og ordner og tilrettelegger og pynter staller og rydder etter oss rett som det er; f. v. Berger Frogner og Helge Bryhni fra Romedal, og Mari Bryhni fra Hamar.

Dølahesten Balder er med på sin andre tur til Røros, med hesteeier og kusk Bjørn Johan Karterud fra Løten

Denne stangessokningen; Bjarne Lang-Ree er en super fikser- og ordnerlasskjører 🙂

Olav Andres Ådnegard fra Hallingdal har kjøpt dølahesten Gunnar som er på sin andre tur til Rørosmartnan

Stein Inge Bergseth fra Steinvik nord for Rena har vært med fra Hornset til Brydalen

 

 

 

I tillegg er disse med; Erik Flagstad, Kjell-Åge Øie Kjølstad (huset oss første dag, men ikke får blitt med pga krykker), og Geir Ingvaldsen og Berit har vært med sosiale samlinger på Hedmarken da vi var der.