15. februar: Vafler og lugging

Etter ei god natt søvn og god frokost hos familien Brænd på Stai, startet dagen fint. Føret holdt godt også videre til Koppang. Der møtte flagg og vaffelekspressen oss.

Legg merke til vaffelkjelken. Og så gode vafler vi fikk av Arne Tronstad og medsteikerske Inger her på Koppang stasjon. Foto: KB

Arne Tronstad hadde fått vaffelstekehjelp fra Bodil og Inger Johanne dette året, og jammen var det godt med varme vafler med rømme og syltetøy. Barnehagen hadde også møtt fram her.

Det var en bra lang etappe vi hadde foran oss denne dagen. Det at det var luggete føre etter Koppang gjorde det ikke noe enklere. Derfor skrittet ikke bare hester denne dagen, men mang en lauskar også.

Mari er kokka vår, og disker opp med varm mat i langkvila. Foto: KB

Maris varme kjøttkaker og medisterkake i lompe gjør godt i langkvila. Og kokkaffe med. Dette er fast langkvilsmat, og takk til Nortura som fôrer oss, og Felleskjøpet som fôrer hesta med kraftfor. I tillegg får hesta høy.

Vi rakk fram like før det ble mørkt til Atna. Hestene og noen av lasskjørerne fikk kvile hos Mathisen på Atnaoset, resten var på Glopheim. Glopheim er et særegent sted med sitt 50-talls interiør. Penger  kom på jukeboxen, og jammen fikk både vømmølsstakk og bukser svingt seg.

 

Eli og Mikkel i svintg til jukeboksmusikk