Ny variant av rute på årets tur

Etter ti år etter samme trase fra Rena via Opphus, Koppang, Atna, Hanestad, Alvdal og til Røros, prøver vi en ny variant på årets tur. Vi starter i år ved Kjemsjøen på Koppang og kjører om Rendalen hvor lasskjørerne historisk tok ferden til Røros. Du kan vinke oss avgårde på Atlungstad lørdag 11. februar kl. 12.00 hvor vi er for å ta med oss varer.

På sjøene i Rendalen vinterstid

Lasskjørerne fulgte de ulike hovedvegene fra Hedmarken til Rena vinterstid, i hovedsak etter de gamle kongevegene. Var det ikke sledeføre i lavlandet, kunne de ta en mer strabasiøs ferd over ulike fjelloverganger til Rena, som vi gjorde f. eks i 2013. Fra Rena gikk ferden videre via sjøene i Rendalen til Tynset.

Storsjøen er i dag regulert og har usikker is, og er ikke et kjørbart alternativ i dag. Men etter mye planlegging og velvillige grunneiere, har vi nå en rute som starter like ved Mora-vegen ved Koppang (sommerferdselsveg), og snirkler seg oppover Rendalen til Telstad, både langs historiske og noen naturskjønnevalgte traseer.

Stadig mindre snø på Hedmarken på de siste turene har også medvirket til at årets tur starter midtvegs hvor det er mer snøsikkert. Vi er nemlig lite glad i å måtte sette hjul på sleden og kjøre i regn.

Marit (t.h.) bruker beina, titt og ofte. Skodd med brodder som gampen. Foto: Karine Bogsti

Fra turen 2016 i regnvær og grusa veger med hjul på sleden. Foto: Karine Bogsti

Her har du en nærmere beskrivelse av ruta vi følger i år, og som sagt er du hjertelig velkommen til å vinke oss farvel fra Atlungstad lørdag 11. februar kl. 12.00