Nå er vi i gang! Sola skinte fra blå, blå himmel over Atlungstad brenneri i morges. Det var ikke uten grunn vi startet her.
Vi vil vise fram historien, og har derfor med varer på lasset som lasskjørerne hadde. Blant annet er det med korn og erter.
Atlungstad brenneri tar også vare på kulturhistorien på Hedemarken. I år er for første gang en av ingrediensene i drammen vår laget nettopp på Atlungstad. Spriten er brent på blant annet mandelpotet fra Østerdalen, og med på lasset til Røros.
Ferden videre gikk via Stangebrua, og til en stuttkvil ved Vikingsskipet hvor nok en lasskjører, Gry, startet (noen startet også i Ringsaker, som Grete og Jørgen Hveem som kom lengst vest fra og kjørte fra garden sin på Rudshøgda).
Vi kjørte gjennom Hamar ved Politihuset og Børstad, og videre til Stavsberg gard. Der hadde vi langkvil, og fikk vann til hestene, kaffe og varme.
Det var artig å passere vestre Doglo, der Mikkel bor, for der ventet en stor gjeng med ”God tur”-plakat og vink. Og ved koia vanket det gløgg og bål.
Vi har også møtt noen journalister i dag, så det er bare å følge med på kanskje NRK, Hamar Arbeiderblad, Hamar Dagblad, TVØst og Stangeavisa framover.
Nå har vi inntatt middagen, og koser oss stort i de fine lokalitetene (både for folk og hester) hos Nils og Else Marit Dahlen på Sørli. Snøen laver ned ute, og det tyder kanskje på mildere vær.
I morgen (søndag) går ferden videre via Nybygda og Furnes allmenning til Bringbu. Siden nettforholdene er så som så i fjellet, blir det en pause fra bloggen vår søndag. Og mandag – da venter Djuposet og Rena på oss.