Hestene våre på tur 2020

Ingen Rørosmartnan uten hesten; det historisk viktigste transportmiddelet. Hesten er den som trofast trekker oss fram, dag etter dag.

Vi bruker kun de norske rasene i tråd med det å ta vare på og vise fram historien rundt lasskjøring.  I hovedsak er det dølahest, men vi har også hatt med fjording. Nordlandshesten var lite i bruk historisk på Hedmarken.

Her er en presentasjon av hestene som skal på tur i 2020:

Vollaug Smukken, eier Kjell Ivar Stensli

Dølahest N-98-2025, født  1998 hos Terje Vollaug på Maura. Etter Vollaug Jo under Stella, begge 2. premie. Smukken kom til Kjell Ivar høsten 2000, fikk sløyfe som 2 åring.

Smukken skal gå sin 11. tur til Røros. En stabil og trofast hest med motor.

Han er mye brukt i oppdragskjøring, i spillene på Gjøvik Gård og har til og med hatt kongefamilien i vogna.

Frikar, eier Kai Olav Vassenden

Dølahest, født hos Tormod Gunderstuen i Vardal 2009. Etter Faun og Vilde

Det blir hans andre tur til Røros i 2020. Han blir ellers brukt til alt mulig av arbeidskjøring, våronn, slåttonn, vedkjøring og endel oppdragskjøring.

Gullblesen, eier Mona Elisabet Haakenstad

Dølavalakk født hos Stein Bentstuen på Eidsvoll i 2015. Far er Kristan Svart og mor er Gulla.

Mona har hatt han siden han var 6 måneder gammel. Hun har kjørt inn og ridd han inn selv, og er en allsidig hest som kan brukes til det meste.

Han skal være med til Røros for første gang. Gullblesen blir ellers brukt til kjøring i par og enbet, høye og lave drag, ridning.

Oliver, eier Geir Ingvaldsen

Dølahest som er født i Gudbrandsdalen. Han er etter Skogstitan. Oliver er 18 år og er blitt brukt mye i forskjellige typer kjøringer. Han har gått mange turer inn til Røros og til Stavsmart’n.

En fin hest å ri på; kald i hodet og en fornuftig fyr. En hest som har gitt eier mye opplevelser og gleder.

Engvolls Molly, eier Erik Flagstad

Dølahest N-06-2242 født 2006 etter Myromsli Svensken under Snerta, Oppdr: Odd-Arne Myromslien, Kvam. Molly er ei storvokst flott, rolig og snill dame som har skal til Rørosmarten for 9. gang (3 første med annen eier).