18. februar: Liten stemningsrapport og om gamle kjøreveger

Nye 34 kilometer er tilbakelagt, og her er en liten stemningsrapport, laget live. Det er litt dårlig kvalitet og blir veldig lite, men vi har ikke de beste internettforbindelser på tur, så det får duge enn så lenge:

Vi hadde en stuttkvil på Auma, og langkvil på Tynset, og takk til snille folk som hjelper oss med vann til hesta begge steder. – Og Berger har vært flink til å pynte stall (- sitat Berger 😉 )

Gamle kjøreveger

Nå er vi inne på de gamle kjørevegene som også Nord-Østerdølene brukte. På Røros hentet de brensel langt sørover, og dermed gikk det mange slike lass også fra området vi har kjørt i dag.

Hedmarkingene kom inn på disse kjørevegene som var etablert her, og de kunne det være mange av. Vi fulgte en av mange kjøreveger fra Ringsaker og til Koppang. Der gikk kjørevegene ofte over til Rendalen langs den såkalte Moravegen, og videre Tylldalen og til Tynset. Et annet alternativ var at de kjørte av på Rena og fulgte isen på Storsjøen og videre oppover.

På grunn av varme/kraftproduksjon i tilknytning til Storsjøen, er isen vanskeligere å kjøre i våre dager. Men kanskje vi en vakker dag prøver ut også traseen via Rendalen.

Bløtt vær

Temperaturen har ligget rundt null i dag, så det er ikke fritt for at det er litt klestørking i kveld. Men det har heldigvis vært snø og ikke regn. Og slik vær gir god glid for sledene.

Tente fakler viste vei da vi kom til Telstad på Telneset i kveld. Vi har fått tre-retters middag, og er gode, mette og røde i kinna etter nok en fin dag ute.

Én kommentar til “18. februar: Liten stemningsrapport og om gamle kjøreveger

  1. Jørn

    Artig å følge dere! Været imorgen ser ut som et julekort, lett snøvår og 5 blå. Håper det slår til og at dere får en knirkende fin tur videre! God tur – Hilsen fra et regntungt(!) Son

Det er stengt for kommentarer.