Lørdag 18. februar: Knall føre og mer østerdalsk gjestfrihet

Mange fine grender og hus og landskap er passert også i dag

Bedre sledeføre enn vi har hatt i dag, kan en ikke få. Det har vært noen minusgrader og is/snødekte veger uten grus. Sjelefred er det også å kjøre i det fine landskapet nord i Rendalen. Den østerdalske gjestfrihet setter vi umåtelig pris på, og den møter vi hele tiden langs vår ferd.

I kveld vi på Midtvang, samfunnshuset i Brydalen og får middag og gleder oss til å lære pols. Rapport om det følger i morgen, og her er lørdagen i bilder:

Vi har hatt knall sledeføre i dag med islagte og snødekte veger helt uten grus – alt hva en lasskjører kan ønske seg

Tar meg en liten hvil her jeg

Her er mye gjort (hjort) 😉

Det er mange mjølkebruk i Rendalen, og godt å sjå alle bruk som er i drift.

Marit Lahlum Ruud har funnet igjen et bilde av sin tipp-tipp-tippoldefar i Stange, og oppkonstruert lua han har på det bildet. Og så kjekke og staute lasskjørerne våre blir med den!

Hadde vi kjørt opp her, hadde vi kommet til Hedmarks høgeste foss, Nekfossen,. Og som vi nå har fått vite på Finstad er 72 meter høg og et skue verdt å besøke sommerstid.

Skogkledde åser og fjell og daler nord i Rendalen – her ser en Finstad.

Bak på Tom Vetle sin slede er det så flott at vi kaller det kongesetet, og det har vært Emil sin plass. Inntil i dag da det var et lite troneskifte, hvor to kronprinser sendte kongen fram til å kuske og styre gamp mens de selv inntok tronen vinkende.

Da Elfrid Larsson Finstad og Jan Wessel Finstad fikk spørsmål i dag om vi kunne kjøre innom å få vatn til hesta hos dem på Brutrøa gard på Finstad, svarte de umiddelbart ja og møtte oss med smil og kaffeservering attpå. Den østerdalske gjestfriheten og hyggelige imøtekommenheten er helt fantastisk, og tusen takk Elfrid og Jan Wessel!

Da kjører vi ut av Rendalen kommune og inn i Tynset.

Smøyestol på lasskjørervis

Mye aktivitet og pilking på Finstadsjøen i dag, og det ble tatt røye også.

Torun og Marit i farta på veg til forreste slede

Snøen har drysset ned siste halvdel av dagen

Så var vi endelig framme på Midtvang, samfunnshuset i Brydalen der vi får servert mat og gleder oss til polskurs og moro denne lørdagskvelden

Hyggelig bål og flott dekket bord møtte oss på Midtvang.

vel

Denne gjengen ordner mat og oppdekning og velkomstbål og fest og husly og en kjempefin mottakelse i Brydalen på Midtvang, så tusen takk Gry Venstad (f.v.), Elisabeth J. Rusten, Jeanett Lindboe, Nicolay Venstad og Odd Ingar Venstad i Brydalen ungdomslag!