15. februar: Langt strekke i herlig vær

Det er noen ting vi er opptatt av. Været er det ene. Etter å ha opplevd 43 kuldegrader for noen år siden, nyter vi hver dag som er mildere. Slike dager som i dag er drømmedag med minus 5-6 grader og sol.

Føret er også noen som naturlig opptar oss. Vi er som sagt så takknemlig for alle som gjør det mulig for oss å ferdes utenfor riksvegen. De gamle trasene fulgte mye riksvegen, men det var før trailere dundret forbi. Derfor blir det skogsveger i herlig, rolig natur som de som kjørte til Røros ferdes i. I dag har vi hatt vel 2 mil på fint brøytet veg av Bjørke.

IMG_5650
Hestas ve og vel er alfa og omega. Uten dem kommer vi ikke fram. Dagen vår starter litt før kl 06 med foring. Så er det pussing, og sjekke at det ikke er gnag eller hevelser.  Så kommer seletøyet på, og kl 08 er det avreise, med ferdig pakket slede. Vi er som regel framme ved fem, seks-tida om kvelden.

I dag har mange hjelpekusker vært god avløsing for kusker som nå har kjørt i mange dager, og Marit og Berit og har vekslet på mellom ekvipasjene. Karine har også trådt til.

En artig detalj fra lasskjørernes frokostbord på Grøtting i dag, med forøvrig en fenomenal bevertning av Sissel og Tor Sund med barn :

IMG_5649

Det har vært bløtt i Østerdalen:

IMG_5668

Det er trist å se det blir flere fraflytta hus år for år. Men dessto gledeligere er det å se at det er liv mange steder. Rett som det er møte vi på andre firbente, som vrinsker og gjerne skulle vært med oss:

Vi har kjørt forbi mange andre firbeinte som gjerne skulle slått følge. Foto: Karine Bogsti

Vi har kjørt forbi mange andre firbeinte som gjerne skulle slått følge. Foto: Karine Bogsti

Langkvilen i dag ble hos Per Dalåsen på Hordnest, Bellingmo. Tusen takk for vann, Per!

IMG_5659

Medisterkaker fra Nortura til dugurd i dag:

IMG_5663

Det har vært en av de lengre strekkene i dag - ca 39 kilometer. Da er det godt når en skimter målet, Alvdal. Foto: Karine Bogsti

Det har vært en av de lengre strekkene i dag – ca 39 kilometer. Da er det godt når en skimter målet, Alvdal. Foto: Karine Bogsti

 

Ludvig ønsket velkommen til Alvdal ( i snøen til venstre). Foto: Karine Bogsti

Ludvig ønsket velkommen til Alvdal ( i snøen til venstre). Foto: Karine Bogsti

I kveld er vi innlosjert på Tavernaen i Alvdal, så nå er det rene luksusen.  Nå venter en nytt, relativt lang strekke i morgen, via Tynset.

Takk for at du følger oss!