14. februar: Godt føre og hyggelige møter

Etter ei god natts søvn på Ygle Viken (tusen takk for oss!), startet dagens tur presis klokka åtte.

[singlepic id=239 w=600 float=left]
Morgenstemning hos Ygle Viken. Grethe (i bakgrunn) bærende på møkkspade. Foto: KB

Føret har vært bra.

På Ophus ble det en hyggelig stopp hos Helga og Paul Rusten. De og naboer disket opp med kaffe, kringle, lefse og julekake. Barnehagen møtte oss også der, og det var som alltid et hyggelig møte med store og små.

Vi kjører nå østsida av Glomma, og det er hard, fin is på vegen med snø. Det var fint vær fra morgenen av, med noen snøbyger.

Ved Evenstad kapell ble dagens langkvil tatt. Vi møter mange trivelige folk langs vegen, som ordner opp og henter vann til oss. Takk til våre to hjelpere ved Evenstadkapellet.

[singlepic id=243 w=600 float=left]

Årets fersking har gått på seg vannblemmer, men det er lite trøst å få. Ingen lasskjørere har lov å klage, for såpass må en tåle. Ja, ja. Grådig artig er det lell.

Det er alltid hyggelig å svinge opp på Veslehammeren på Stai, og få en varm velkomst av Embret Brænd. Helge og Bergers vannforsyning gikk nesten i stå i dag, med kravstore kusker utenfor. Berger sine bein gikk fort mellom vannbøttene.

Heidi og Jon Erling Brænd har servert oss god suppe med elgkjøtt og mye snadder. Sjokoladekaka var og grådig god, og sammen med varme på peisen er det bare godt å være lasskjører i dag og. Tusen millioner takk for gjestfriheten dere på Veslehammeren viser!!!! Det varmer langt inn i lasskjørerhjertet.

Det har vært en lang dag ute, så det er litt døsige hjelpeskribenter som sitter rundt bordet her rundt hovedskribenten. Men synge kan de!

I morgen blir det stopp på Koppang før Glopheim på Atna. Bare å komme dit onsdag kveld om du vil møte oss.