13. februar: 22 minus og blå himmel

Det er som å kjøre i et postkort! Her forbi Evenstad kapell.

Etter tre dager i snø- og gråvær, ventet sola på oss denne dagen. Det bød på bra med kulde fra morgenen av, men også solstråler som varmet godt ut over dagen. 

Ekstra hyggelig er det også å komme til Opphus hvor vi har vært innom hver tur siden starten når vi har kjørt denne ruta. Her er dagen i bilder:

Litt mer snø, og Torun kunne gått usett på do

Gry og Olav Andres pakker sleden, og gjør seg klar for avreise.

Kara er klare for avreise fra Viken hvor vi har hatt en fin natt, så tusen takk for oss.

Etter fire dager på tur, begynner snart rutinen å sitte i hvordan pakke lasset.

Det var 22 kuldegrader fra morgenen av. Da er det godt med varm pels, ull og vadmel

Når sola står opp om morgenen, og også når den går ned på kvelden, er det ekstra kaldt og det knirker godt i snøen.

Litt mer snø, og vi hadde nesten ikke sett at en nå nærmet seg Opphus.

På den første turen for 12 år siden kom Hedemarken Lasskjørerforening til Opphus, og var på utkikk etter et sted å få vatn til hesta. Tilfeldigvis møtte vi på Helga (t.v.) og Paul (midten) Rusten, som inviterte oss hjem til seg for å få vatn. Siden den gang har de møtt oss med flagg og svær traktering, og fått hjelp av gode naboer også, så tusen takk!

Et helt kakebord ventet oss på Opphus sammen med vatn til hesta og kaffe

Godt å strekke på beina etter å ha kuska i flere timer.

Opp med ferdasskrinet og fram med litt dugurdsmat for Jeanette og Jøran

Denne karen her ble med på turen fra i går; Olav Andres Ådnegard fra Hallingdal med sin nykjøpte hest Gunnar

Etter tre dager snø- og grått vær kom endelig sola, og da er det bare å nyte som Jøran og Jeanette gjør her i solveggen.

Langkvil på Opphus

Smukken.

Denne natta sover vi på høgskolen på Evenstad, og det er god stemning under middagen der. Så er spørsmålet hvor utstudert en blir etter ei natt her 😉

Det er veldig bra å ete opp maten sin og ikke kaste noe. Her er trikset for å få med all sausen; Ola lager brødsoll av flatbrød og brun saus